Mokymai mokytojams apie maisto švaistymą

 

 Kalnai maisto, skirto žmonėms vartoti, vartotojų valia atsiduria sąvartyne. Europos Sąjungoje daugiausia maisto išmetama namų ūkiuose – daugiau nei restoranuose ar prekybos tinkluose.Ir tik vartotojų valia situacija galėtų pasikeisti iš esmės. Todėl,lapkričio 06 dieną, Alytaus Vidzgirio progimnazijoje,  virtualiai lankėsi  tarptautinė iniciatyva  ir  vedė mokymus internetu  progimnazijos mokytojams. Šį vizitą iniciavo Alytaus Europe direct informacijos centras, mokymus vedė Lietuvos vartotojų instituto darbuotojos ,  iniciatyvos „ Linkėjimai maistas “ komandos narės :  Eglė Pieslikaitė, Renata Dagiliūtė ir Miglė Ličkūnaitė. Per  porą valandų trukusius mokymus mokytojai sužinojo daugelį dalykų kaip vartotojai ir  kaip švietėjai : jiems buvo pristatyti praktiniai patarimai kaip dirbti su mokiniais  maisto švaistymo namuose tema ir įrankiai, kuriais jie gali laisvai pasinaudoti skleisdami šitą informaciją. Pasaulis sprendžia milžinišką iššūkį: kaip užtikrinti stabilų apsirūpinimą maistu neniokojant aplinkos ir neišeikvojant Planetos išteklių?  2 strategijos yra ir bus neišvengiamos: mažinti maisto švaistymo mastą ir keisti mitybos įpročius.